A Révai február 20-án tájékoztatta a hitelezőit, hogy csődeljárást kezdeményezett önmaga ellen. Az eljárást a Budapest Holding Zrt. folytatta le, február 29-től. A nyomda ügye most, azaz a felszámolás megindításával átkerült a Modix Kft-hez.

A nyomdatársaság több éve veszteséges. 2013-as mínusza már egymilliárd forintnál is nagyobb volt, a saját tőkéje pedig negatív lett. (Árbevétele az előző évi 6,3 milliárd forintról 5,2 milliárd forintra esett.) Tavalyi évi éves beszámolójához azonban már nem tartozik független könyvvizsgáló jelentés.

Még 1998-ban a cég a British Printing Company és a Watmoughs csoport egyesülésével létrejövő Polestar csoporthoz került. Majd 2001-től jelentős műszaki fejlesztésekre került sor a Révainál, amelyet 2011-ben vett meg a spanyol GED Capital befektetési társaság. A Révai 2011 június 4. óta a GED-hez tartozó, romániai Infopress Group SA tulajdona. Eszközeire épp az Infopress tulajdonosként való bejegyzése után egy évvel szereztek 22-en zálogjogot, például a Deutsche Leasing Hungaria Zrt. és a Commerzbank Zrt.- írta a Világgazdaság.