Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A cég körülbelül háromszáz, egyenként 6,8 millió forintos e-töltőt szállíthat, illetve telepíthet, a tejesítésben alvállalkozóként bevonják az állami MVM Partner Zrt.-t - derül ki a lap cikkéből.

Az Elektromotive Hungaria öt éve a kormánypárt gazdasági hátországához több szálon kapcsolódó Horváth László vezette L.A.C. Holding, valamint a magát a DBT nevű francia töltőgyár hazai képviselőjeként bemutató Tarnoy Péter, a hazai elektromobilitás elterjesztését zászlajára tűző Jedlik Ányos Klaszter korábbi elnöke alapította - írja a Népszava. Idén májusban egy hazai informatikai szakember, Mátyásfalvi János ügyvezetőé lett az Elektromotive Hungaria többsége, de a többiek is tagok maradtak.

A tiszteletbeli kazah konzuli, illetve tiszteletbeli nagykunkapitányi címet is viselő, Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter jó ismerőseként emlegetett Horváth Lászlóról bővebben a Népszavában olvashat.

Mátyásfalvi János a lapnak elmondta, hogy tendernyerésükben nem játszottak szerepet Horváth László vélt vagy valós kapcsolatai. Az Elektromotive Hungariában a L.A.C. Holding pénzügyi befektetőként vesz részt.

A Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság e-töltős közbeszerzésén a másik két részteljesítést - 800 millió, illetve 1,9 milliárd forint keretösszegben - a német tulajdonú T-Systems Magyarország Zrt. nyerte meg, amely alvállalkozóként a magyar hátterű, töltőket fejlesztő Rvopro Holding Zrt.-t vonja be a teljesítésbe.