A móló a légi utasok várakozását, beszállítását, kiszállítását, és útlevél-ellenőrzését teszi lehetővé.  Az alapterülete 10 300 négyzetméter és három szintet (forgalmi előtéri-, galéria- és indulási szint) foglal magába. A móló összesen 27 beszállító kapunak ad helyet, amelyek - liftekkel és lépcsőházakkal ellátott - 8 függőleges mag köré szerveződnek. Fix hidak vezetnek majd a forgalmi előtérben megépítendő rotundákhoz, amelyekhez a jövőben utashidak csatlakoztathatók.

Miután a kivitelezés működő repülőtéren történik, a kivitelezőnek speciális eljárásoknak megfelelően kell gondoskodnia a logisztikáról, különösen az anyagok és a dolgozók munkaterületre történő szállításáról és az onnan történő elszállításáról. Korlátozott a daruk és a térvilágító eszközök használata is.

A munkát 26 hónap alatt kell elvégezni, az ajánlatkérő 6 jelentkezőre számít. Az értékelésnél fele-fele arányban díjazzák a minőségi kritériumokat, illetve az árat. A minőségi kritériumok a következők: többlet jótállási idő, a tervező személyi állományának a képzettsége, illetve a kivitelező szakmai tapasztalata.

Még lehet pályázni

Ajánlatot az tehet, akinek az utóbbi három évben - összesen - legalább nettó 3 milliárd forintot tett ki az árbevétele, ebből a közhasználatú épületek kivitelezésének vagy tervezésének legalább 1 milliárd forintot kell kitennie. Referenciaként pedig az elmúlt 5 évből legalább két olyan közhasználatú épület kivitelezését kell bemutatni, amelyek - egyenként - legalább 5 millió euróba, vagyis 1,5 milliárd forintba kerültek.

A tenderre május 31-ig lehet jelentkezni. A második fordulóba jutott vállalkozókat június 27-ig értesíti a Budapest Airport.