Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Csak az első hét hónapban 72 ezer tonna áru fordult meg a repülőtéren, 20 százalékkal több, mint egy évvel korábban - mondta René Droese, a Budapest Airport cargo- és ingatlangazdálkodási igazgatója.

A repülőtéren folytatódnak a BUD 2020 50 milliárd forintos fejlesztési tervének beruházásai, köztük a Cargo City logisztikai központ építése, amely jövőre indul. Ennek köszönhetően több mint duplájára, akár évi 250 000 tonna emelkedhet a repülőtér áruforgalmat bonyolító kapacitása - mondta. (Jól teljesít a reptér.)

A közelmúltban vehette birtokba a reptér új árukezelő központját a TNT és a DHL is, mindkét integrátor naponta közlekedik a cégek központjai, illetve Budapest között teherszállító repülőgépekkel. A DHL Express 6 ezer négyzetméteres raktárat és szortírozót, valamint egy 2400 négyzetméteres irodaházat épített fel a repülőtéren, a TNT pedig 5 ezer négyzetméteres raktárat és 3 ezer négyzetméteres irodaépületet vehetett birtokba.

Csak ez a két beruházás 600 újabb munkahelyet jelentett a repülőtéren, amely a mintegy 12 000 dolgozójával a legnagyobb munkáltató a dél-pesti régióban - írták.