Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Verbund AG és az OMV Hungária Ásványolaj Kft. uniós támogatással 13 OMV kútnál épít ki villámtöltőket - derül ki a Magyar Közlönyből.

A nemzeti fejlesztési miniszter fog gondoskodni a tagállami hozzájáruló nyilatkozat kiállításáról, mivel a beruházás így kerülhet be az  Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz programjába. (Teljesen ostobának nézik a magyar autósokat)

A 13 töltőállomás beruházási költsége nettó 2 milliárd 226 millió forint. Ebből az uniós támogatás 445 millió, míg a saját erő 1 milliárd 781 millió forint.

Az indoklás szerint a projekt célja, hogy a Verbund AG vezette konzorcium egy 118 töltőállomásból álló elektromos villámtöltő-hálózatot alakítson ki a transzeurópai korridorok közép-kelet-európai autópálya-szakaszai mentén elhelyezkedő, az OMV-csoporthoz tartozó töltőállomási gerinchálózaton. Így a közép-kelet-európai régió tisztán elektromos autókkal is átjárhatóvá válik.

A 13 magyarországi töltőállomással kapcsolatban az OMV Hungária Kft. feladata a a projekt helyszíneinek biztosítása, az engedélyeztetés és a prokejtmanagement biztosítása. A magyarországi beruházásokat a Verbund AG végzi