Csütörtöktől a Világ Napijeggyel a hazaihoz hasonló feltételekkel használhatják a Vodafone ügyfelei mobiltelefonjukat a két nem EU-tag szomszéd országban: Szerbiában és Ukrajnában is, valamint Oroszországban, de a kibővített Világ Napijeggyel olyan elérhetővé vált Izrael, az Egyesült Arab Emirátusok, Chile, vagy Brazília is - derül ki a Vodafone közleményéből.

A mobilszolgáltató április elején jelentette be a roaming korlátok lebontását, miután úgy alakította át tarifacsomagjait, hogy lakossági és üzleti ügyfelei is egyre több országban az itthon megszokott módon tudják használni telefonjaikat. Az azóta eltelt öt hónap tapasztalatai azt mutatják, hogy ennek köszönhetően jelentős mértékben nőtt a külföldi hívás és az adatforgalom is.

A szolgáltató szerint a Red EU szolgáltatás csomagokkal és az Európa Napijegy mellé szintén áprilisban bevezetett Világ Napijegy szolgáltatással a Vodafone ügyfelei az Európai Unió tagállamai, valamint Izland, Liechtenstein, Norvégia, Svájc és Törökország mellett számos amerikai, afrikai, ázsiai és immár kelet-európai országban is lehetőség nyílt az akár korlátlan hazatelefonálásra és üzenetküldésre, valamint arra, hogy a mobilinternetet a hazai feltételekkel megegyező módon használják.

Megugrott az adatforgalom

Az idén áprilistól augusztus végéig tartó időszakban az előző év hasonló időszakához képest a hangforgalom az érintett országokban több, mint megduplázódott, az adatforgalom pedig ennél is nagyobb mértékben, a korábbi három- négyszeresére nőtt: a tavaszi hónapokban elsősorban a hívásforgalom, a nyári időszakban pedig az adatforgalom ugrott meg - derül ki a Vodafone közleményéből. A legnagyobb havi adatforgalmat a Vodafone ügyfelei a vizsgált időszakban sorrendben Németországban, Horvátországban és Ausztriában használták fel, míg a hívásindítás alapján az élbolyban Németország, Ausztria és Olaszország szerepel.