Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A fideszes többségű ferencvárosi képviselő-testület elfogadta a IX. kerületi szórakozóhelyek nyitva tartásáról szóló rendeletet, mely szerint a vendéglátóhelyek vasárnaptól csütörtökig 23 óráig, míg pénteken és szombaton éjfélig lehetnek nyitva. A péntektől hatályos szabályozás viszont jegyzői engedélyhez kötött kivételezési lehetőséget is tartalmaz.

Utóbbit bármikor visszavonhatják, sőt, esetileg szigorúbb is lehet, ha azt a szórakozóhelyek környékén lakók kérik. A rendelet a világörökségi területekre nem vonatkozik, valamint azoknak sem kell új kérvényt beadniuk, akiknek már engedélyük van a 23 óra utáni működésre.

A lap megszólaltatta a IX. kerületi önkormányzat LMP-s képviselőjét, Jancsó Andreát, aki szerint első sorban a Tompa utca környéki áldatlan állapotokat akarták kezelni. Míg az együttes Baranyi Krisztina ógy látja, hogy a rendelet a korrupció melegágya és a milliós nagyságrendű bérleti díjak mellett több cég is bajba kerülhet: 23 óráig nem tudnak majd elég bevételt termelni.

Hasonló csendrendeletet fogadtak el több belvárosi kerületben. Hét éve Erzsébetvárosban szigorítottak, hogy aztán fokozatosan enyhítve végül érezhetetlen legyen a hatása.