A tárgyalásos közbeszerzés eredményét az ajánlatkérő Miniszterelnökség tette közzé a Közbeszerzési Értesítőben.

A tendert a következőképpen jellemzi az ajánlatkérő: "A Miniszterelnökség központi koordinációs feladatai keretében felügyeli az uniós fejlesztési intézményrendszer működését a 2014-2020 közötti fejlesztési ciklusban. A támogatási folyamatok tervezett átalakítása igényli a gyakorlati jellegű folyamatos vizsgálatot, monitorozást, kockázatelemzést- és értékelést amelyhez a Miniszterelnökség külső szakértő támogatást vesz igénybe az alábbi tématerületeken:"

A külső szakértő feladata az uniós források felhasználása és a fejlesztéspolitikai intézményrendszer tevékenysége monitorozásának támogatása, amely a monitoring elemzések rendszerének, módszertanának kialakítását jelenti első sorban. Ezt követően kell elvégezni az elemzéseket, a kockázatkezelést, további vizsgálni a projektek életciklusait.

A nyertessel az ajánlatkérő augusztus 22-én kötötte meg a szerződést.

Giró-Szász András a közelmúltban adta el a 2006-ban alapított elemző-tanácsadó cégét, a Strategopolis Kft.-t, amely korábban is kapott állami megbízásokat. Giró-Szász András politológus, aki az Orbán-kormány szóvivőjeként, majd a miniszterelnök belpolitikai tanácsadójaként is dolgozott.

A Strategopolis új tulajdonosa egy kormányzatnak is dolgozó ügyvéd, Mechler Márk, aki korábban egyebek mellett a Földművelésügyi Minisztériumtól kapott megbízást kiemelt ügyek jogi képviseletére. Mechler tagja annak az ügyvédi konzorciumnak is, amely csaknem ötmilliárd forint értékben kapott jogi szolgáltatásokra megbízást a Nemzeti Kataszteri Program Nonprofit Kft.-től - írta korábban a Magyar Nemzet.