Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A dokumentumok 95 százalékos feldolgozottsága mellett a biztosítóhoz eddig bejelentett utazási csomagok száma 1902, ez valószínűleg 5260 utast érint. A teljes feldolgozottságot követően, a számítás alapját képező kárösszeg mintegy 900 millió forint lesz. A biztosító tájékoztatása szerint a hazahozatal költségeinek levonása után a keretből mintegy 400 millió forint áll majd rendelkezésre - írja az MTI.

A mintegy 200 utazásközvetítőn keresztül értékesített utazási szolgáltatások eltérőek, így utazásonként egyedileg bírálják el az igényeket.

Már a héten elkezdődhet a kártalanítás

Az Uniqa arra törekszik, hogy a kifizetések a jogosultaknak a lehető leghamarabb megkezdődjenek. Ezért már a héten megkezdik azoknak az utasoknak a részbeni kártalanítását, akik egyértelműen a Green Holidays Kft.-vel mint utazásszervezővel kötöttek utazási szerződést, vagy a Green Holidays Kft. utazási csomagját vásárolták meg utazásközvetítőn keresztül.

Az Uniqa közleményében kiemeli, hogy a Green Holidays ügyben a kárbejelentések közül egyetlen kárigényt sem utasítottak el. A biztosító megjegyezte: a közleményben becsült adatok szerepelnek, a változtatás, a pontosítás jogát fenntartják.

A Green Holidays Kft. július 2-án jelentette be fizetésképtelenségét, amely miatt egyebek között 569 utas Törökországban ragadt, és hazajutásukhoz a társaság vagyoni biztosítékát szolgáltató Uniqa Biztosító Zrt.-nek kellett segítséget nyújtania. Az Uniqa a biztosítási szerződés feltételei alapján 500 millió forint erejéig teljesíti a Green Holidays irodát terhelő fizetési kötelezettségeket az utasokkal szemben.

(MTI Fotó: Balogh Zoltán)