Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A honlapon közzétett infografikán az ügyfelek folyamatosan nyomon követhetik a vagyoni biztosíték terhére rendelkezésre álló 500 millió forintos keretösszeg felhasználásának alakulását. Az összeg jelenleg elbírálás alatt van. A megszakított utak kárigénye 83 403 754 forint, amiből az utasok elszállásolására 26 253 000 forintot, a hazaszállítására 57 150 754 forintot költöttek - írja az MTI.

Két héttel ezelőtt Gilyén Ágnes, a Magyar Biztosítók Szövetségének (Mabisz) szóvivője azt közölte: mintegy kétezer kárigény érkezett a Green Holidays pórul járt utasaitól a biztosítóhoz, de még nem lehet tudni, mekkora az összes kárigény, illetve a vagyoni biztosíték elég lesz-e a kártalanításra. A kárigényeket július 31-éig lehet bejelenteni, az Uniqa Biztosítónál a kárügyek feldolgozása folyamatos.

Több ezren pórul jártak - tüntetnek a károsultak

A biztosító csak a közvetlen a bedőlt utazási irodával szerződőknek fizet kártérítést, a nagy többség viszont a Green Holidays útjait trükkösen értékesítő indulhatunk.hu-nál vette az utakat - írja a hvg.hu. A törvényt kijátszó cég hetek óta elérhetetlen, nincs is kinek benyújtani a követeléseket. A hatóságok egymásra mutogatnak, a rendőrség nem nyomoz a cég ellen - hívja fel a figyelmet a hírportál. A károsultak péntek reggel az indulhatunk.hu - feltehetően továbbra is bezárt - Váci utcai irodája elé vonulnak, hogy felhívják a figyelmet a helyzetükre. Az ügyől további részletek a hvg.hu-n olvashatók.

A Green Holidays Kft. július másodikán vasárnap kora este jelentett fizetésképtelenséget. A rendőrségen csalás bűntett elkövetése miatt ismeretlen tettes ellen nyomozás indult a Green Holidays csődje ügyében. A Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) arról tájékoztatott, a Green Holidays utazásszervezési engedélyének megszerzése előtt egy utazásközvetítő cég az utazási csomag részeit jogellenesen, elemekre bontva értékesítette.

Az utasok két különböző céggel szerződtek, ami alkalmas a fogyasztók megtévesztésére. Információik szerint számos szerződésben nem szerepelt a Green Holidays neve sem. A fővárosi kormányhivatal fogyasztóvédelmi hatósága jelenleg vizsgálatot folytat az indulhatunk.hu oldalt üzemeltető SzállásOutlet Kft.-vel szemben, miután a MUISZ korábban bejelentést tett az oldal szolgáltatásainak értékesítésével kapcsolatban.