A GVH az NHSZ összefonódás-bejelentésre indult versenyfelügyeleti eljárásában megállapította, hogy nem csökkenti jelentős mértékben a versenyt az NHSZ irányításszerzése a gumihulladék-hasznosítást és a villamosenergia-termelést végző Star Power Vagyonkezelő Kft. felett - írta közleményében a GVH. A versenytanács határozata itt érhető el.

A cégvásárlás finanszírozására 6,3 milliárd forint tőkejuttatást kapott az NHSZ tulajdonosától, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-től (MNV) - írta februárban a Világgazdaság. A cégbírósági adatok alapján - a lap szerint - nem tűnt túl vonzó célpontnak a Star Power Vagyonkezelő Kft. (tulajdonosa: W4P Kft.) és leánycége, a Star Power Management Kft. Az utóbbi társaság a polgári ipari parkban hulladék gumi égetésével hőt és villamos áramot termelő erőművet működtet, amely évi 23,5 millió kiló gumihulladék megsemmisítésére képes.

Az NHSZ az ipari hulladékok anyagában történő felhasználása mellé energetikai célú hasznosításra alkalmas technológiához jut - indokolta a bevásárlást Nemcsek Tibor, az állami cég ügyvezetője a Világgazdaságnak.