Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Két szakszervezet is képviseli a dolgozókat a cégnél: a Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete (MTSZSZ) már aláírt egy két évre szóló béremelési megállapodást a gyárral, a másik, a Vasas Szakszervezeti Szövetség sztrájkbizottságot alakított, és állítása szerint folyamatosan nő a sztrájkfelhívásához csatlakozók száma - olvasható a portálon.

A Vasas Szakszervezeti Szövetség elfogadhatatlannak találja a helyi Liga szakszervezet, a Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete által elfogadott és aláírt kétéves béremelési megállapodást, amely jövőre 12, 2018-ban további 7 százalékkal emeli a gyártósori munkavállalók bérét azzal a kitétellel, hogy a bér 200 ezer forintnál kevesebb nem lehet, s az emelt alapbért tovább növelik a bérpótlékok. Emelkednek az egyéb juttatások is, mint a jelenléti bónusz (2,5 százalékkal), a célprémium, és cafeteria.

Az MTSZSZ szerint ez átlagosan 20 százalékos jövedelemnövekedést jelent két év alatt.

A Mercedes hivatalos közleménye szerint az MTSZSZ-nek és a Mercedes-Benz Gyárnak közösen sikerült egy, a korábbiakat jóval meghaladó többlépcsős bérfejlesztésben megállapodni a következő 2 évre. A Vasas Szakszervezeti Szövetség 15 százalékos bérnövekedést követel, s azt is kfogásolja, hogy két évre bebetonozzák a bérfejlesztést, ehelyett további tárgyalna a gyár vezetőségével.