Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Schmidt Jenő szerint az elmúlt négy-öt évben nem változtak érdemben a díjak. A várható áremelés másik oka, hogy a másfél éve létrehozott Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. (kukaholding) a mai napig nem tudta átvenni a számlázást az önkormányzati cégektől, a lakosságnak majd egyszerre több havi számlát kell kifizetnie, ha feláll a rendszer - írja a hirtv.hu a Népszavára hivatkozva.

"Vélhetően 2019. január 1-jétől díjrendezésre kell majd javaslatot tennie a Magyar Energetikai és Közmű-szolgáltatási Hivatalnak, ami azt jelenti, hogy valahol csökkenni, valahol emelkedni fog a díj. Azt nem lehet mondani, hogy sikertörténet a számlázási rendszer összerendezése, hiszen fél éve nem kaptak számlát a lakosok. Valószínű lehet, hogy vissza kéne állni addig, amíg nem lesz tökéletes ez a rendszer, vagy nem lesz más koncepció arra, hogy bérszámlázást csináljanak a cégek" - fejtette ki Schmidt Jenő.

Jelentős állami támogatás nélkül működésképtelen a szemétszállítási rendszer, mert a rezsicsökkentés miatt a lakossági árak nem fedezik a költségeket - idézte korábban Gémesi Györgyöt, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnökét a Magyar Nemzet.

A kép forrása: Pixabay