A Magyar Nemzet újságíróitól tudta meg Szöllősi  Balázs, a Magyar Ital- és Áruautomata-szövetség elnöke, hogy a postának sikerült megállapodnia egy beszállítóval, amely ellátja a szervezethez tartozó vállalkozások gépeit azzal a berendezéssel, amely élőben közvetíti ezek forgalmát a NAV-nak.

A Sagemcom Magyarország 2,4 milliárd forint helyett 3,9 milliárdért telepíti az automatafelügyeleti egységeket, a bizniszből a napilap értesülései szerint alvállalkozóként Rogán Antalhoz, a miniszterelnök kabinetfőnökéhez közeli személyek is profitálhatnak.

Szöllősi megerősítette, hogy a beszereléssel kapcsolatos szerződéskötéseknek már hónapokkal ezelőtt meg kellett volna történniük, így a beszerelés decemberi határideje - mivel több hónapos munkáról van szó - nem tartható. Ugyanakkor a rendelet szerint amelyik automatába nem sikerül határidőre beszerelni az online közvetítő egységet, azt le kell állítani.

Ha tehát a posta nem tudja tartani a határidőt, akkor az üzemeltetők nem tudják majd törvényesen működtetni az automatákat. Végső soron a napilap szerint ha nem sikerül a kormánynak hamarosan rendezni a helyzetet, akkor decemberben több ezer berendezés eshet ki a magyar dolgozók reggeli kávékiszolgálásából.

A nyitókép forrása: Shutterstock.com