Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Deloitte a Technology Fast 500 rangsort immár 16. alkalommal teszi közzé, az EMEA-térségbe 20 országot sorolnak. Összeállításakor a megelőző négyéves időszak során elért árbevétel-növekedést veszik figyelembe. A listán a magyar cégek közül több mint tízszeres (1070 százalékos) növekedésével az Innovatix Kft. a 93., 764 százalékos növekedésével az Attrecto Zrt. a 138., 480 százalékos növekedésével a JCQ Hungary Kft. a 239. helyet érdemelte ki.

Az INNOVATIX vízuáltechnikai megoldásokat és okostelefonos alkalmazásokat fejleszt, az Attrecto Zrt. okostelefon-szoftverfejlesztő cég, a JCQ Hungary Kft. pedig ledes technológiával világításkorszerűsítési megoldásokat fejleszt különböző iparágaknak.

Az első helyen az idén a Fingerprint Cards AB svéd ujjlenyomat-biometriai megoldásokat kínáló szoftvergyártó áll, a rangsorba került cégek nagyobb része idén is a szoftveripart képviseli.

Csűrös Balázs, a Deloitte programvezetője szerint a közép-európai vállalatok a leggyorsabban növekvő globális technológiai vállalatok egyre nagyobb részét teszik ki, miközben a nano- és biotechnológiai, illetve az energiaipari vállalatok jelentősége láthatóan nőtt.

Franciaország a legjobban reprezentált ország a ranglistán, a korábbi évekhez hasonlóan 94 francia székhelyű vállalattal. Angliáé és Hollandiáé a második és harmadik hely. A listára tíz közép-európai cég került be az első 100 vállalat közé.

A teljes közép-európai régiót 39 vállalat képviseli a Technology Fast 500 ranglistán, amiből 15 vállalat lengyelországi székhelyű. Csehországot hat, Szlovákiát négy, Horvátországot, Romániát és Magyarországot három-három, Bosznia-Hercegovinát, Bulgáriát, Litvániát, Szerbiát és Szlovéniát pedig egy-egy vállalat képviseli a ranglistán.