Az ENEFI igazgatsóága augusztus 24-ére öszehívta az egykor RFV-ként jobb, E-Star Nyrt-ként pedig kifejezetten rosszabb napokat megélt energetikai társaság rendkívüli közgyűlését.

A társaság mai közleményéből kitűnik, hogy valami készül a cég házatáján. Egy erre jogosult részvény napirend-kiegészítéseket kért az igazgatóságtól, erre egyébként az új Ptk szerint minden egy százalékot meghaladó (tehát körülbelül 230 ezer ENEFI-részvénnyel rendelkező) tulajdonosnak joga van.

A kiegészítések szinte a cég egész életét felölelik: döntés a magyar és romániai vállalatcsoport reorganizációjáról, döntés a gyergyószentmiklósi önkomrányzattal kötött, azóta pert is hozó szerződés felmondásáról, új projektek létesítéséről. Emellett két it-tag és 4 fb-tag visszahívása és helyükre újak választása is szerepel az új napirendi pontok között. A két javasolt új it-tag Komonczy Zsolt és Saródy Ferenc. A javaslatok részleteit augusztus 2-től lehet megismerni.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!