Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az MKB Bank megvásárlása a bankszektor megerősítését célzó állami stratégia érvényesítésében játszhat szerepet - jelentette ki Hegmanné Nemes Sára, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vagyonpolitikáért felelős államtitkára a 25. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor egyik pódiumbeszélgetésén, csütörtökön. Az ideális az lenne, ha az állam mintegy 30 százalékos részesedéssel rendelkezne a bankszektorban, ez ugyanis már meghatározó szerepet biztosítana számára - tette hozzá a helyettes államtitkár.

Az MKB-ról elmondta: egy jó állapotú, kiterjedt hálózatú bankról van szó, amelynek azonban voltak veszteséges területei. A vásárlásnál fontos szempont volt, hogy komoly lakossági üzletágszegmenssel, kiépült hálózattal rendelkező cég legyen.

Hegmanné Nemes Sára felidézte, hogy a devizahitelesek megsegítését célzó kormányzati intézkedések miatt több bank is kilátásba helyezte, hogy kivonul a magyarországi piacról, de egyelőre ilyen döntésről nem tud.

A Bayerische Landesbank (BayernLB) csütörtökön jelentette be, hogy a magyar állam 55 euróért megvásárolja az MKB Bank Zrt.-t a bajor tartományi banktól. Az ügyletet a tervek szerint szeptemberig véglegesítik.