Az Aldi megújította zacskókínálatát. ez akkor derül ki, amikor Buksza, azaz a Napi.hu szerkesztőségi blogja az egyik zuglói egységben vásárolt. A papírzacskó hiányával találkoztunk azóta egy másik budapesti Aldiban is.

Kérdésünkre a pénztáros azt mondta, már nincsenek papírzacskók, csak a nejlonzacskókat lehet megvenni. Ezekért 129 forintot kell fizetni, ami egyébként 10 forintos áremelést is jelent.

Cikkünk megjelenése után az Aldi pontosította az információkat. A boltlánc közölte: a kínálatban továbbra is megtalálható a papírzacskó, amely adataink szerint mind a 124 magyarországi üzletünkben elérhető változatlan, 69 forintos áron. Ebből pedig az derül ki, hogy a zuglói boltban átmenetileg volt csak hiánycikk a papírzacskó. Az eredeti cikkben azt is írtuk, hogy az Aldi megemelte a nejlonzacskók árát: 119-ről 129 forintra. Ezt azzal egészítette ki a cég, hogy a nejlonzacskók ára 2015 októbere óta kerülnek 129 forintba.

Mindenesetre az Aldiban drágák a zacskók. Ha az egyik riválissal, a Lidllel hasonlítjuk össze az Aldit, akkor ott barátságosabb a zacskókínálat, 50-60 forintért lehet kapni nejlonzacskót.

A megoldás, ha a vásárlók visznek magunkkal zacskót. Ha ez elmarad, akkor még mindig van az ingyenes, bár talán kicsit kényelmetlenebb verzió: a dobozos megoldás. A legtöbb boltban ugyanis sok üres doboz van, ezekből elvehetünk egyet és abba pakolhatjuk a termékeket.