Szinte már nincs olyan nap, amikor ne látna napvilágot egy olyan Mészáros Lőrinccel kapcsolatos hír, miszerint az újsütetű milliárdos éppen milyen bizniszbe vágott bele - írja a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Magyar Nemzet Online. Most nem pénzt keres, hanem támogat, a felcsúti polgármester az MVM Veszprém férfi kézilabdacsapatának szponzorálásába is beszállt a klub honlapjának beszámolója szerint.

"A napokban írta alá a Veszprém Handball Team Zrt. a Mészáros és Mészáros Kft.-vel, valamint az R-Kord Építőipari Kft.-vel, azokat a támogatási szerződéseket, amelyek jelentős segítséget nyújtanak a Veszprém férfi kézilabda csapatának a Bajnokok Ligája kölni négyes döntőjében és a csapat eredményes működésében - olvasható a klub honlapján. A csapat sorozatban harmadszor jutott be a kézilabdázás elit klubjának számító kölni négyes BL döntőbe, ahol az első mérkőzését a THW Kiel csapatával vívja majd május 28-án.

Orbán Viktor miniszterelnök e héten Veszprémben több jelentős fejlesztést jelentett be, többek közt beszélt arról, hogy a kézilabdásoknak otthont adó Veszprém Arénát nyolcezer férőhelyesre bővítik, amelyet hárommilliárd forintot költenek.

Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester cége évek óta támogatják a helyi Puskás Ferenc labdarúgó akadémiát.

Felére esett a klub bevétele

A veszprémi klub szerint az új támogatók érkezése megnyugtató helyzetet teremt a csapat számára, és óriási segítséget jelent a csapatot működtető részvénytársaságnak, amelynek tulajdonosa 100 százalékban a Veszprémi Kézilabda Sport Egyesület.

Az egyesület 2014-es beszámolójából kiderül, hogy már 2014-ben gondok lehettek a támogatásokkal, hisz az előző évi 967 milliós összbevételük 505 millióra csökkent. Az összes ráfordítás 550 milliót tett ki, az évet 45 milliós veszteséggel zárták. A beszámolóban az is kiderül, hogy központi költségvetési támogatást 125 milliót, míg önkormányzati támogatást 38,8 milliót kaptak - ezek a "vezető tisztségviselőknek nyújtott juttatások" voltak.

Sorcsere a vezetőségben

Tavaly decemberben távozott a kézilabda egyesület elnöki székéből és a csapatot működtető Veszprém Handball Team Zrt. igazgatóságából Fonyó Károly, Simicska Lajos üzlettársa, a Metropol című napilap kiadójának tulajdonosa. (Az új elnök Szabó János, a Magyar Telekom Nyrt. pénzügyi vezetője lett.) A zrt. igazgatóságába bekerült többek között Várhegyi Attila volt fideszes polgármester, államtitkár, jelenleg a párt egyik fő kommunikátora.

A klub névadó szponzora jelenleg az állami MVM Zrt., a kiemelt támogatók között van mások mellett az állami Szerencsejáték Zrt., továbbá a helyi önkormányzat és a Magyar Telekom.

Mészáros Lőrinc vagyonát a Napi.hu kiadásában megjelenő A 100 leggazdagabb 2016 rangsora 23,8 milliárd forintra becsülte, amellyel a 31. helyen áll a listán.