Dobrai Sándorné Nagy Mária, azaz Bróker Marcsi továbbra is ragaszkodik hozzá, hogy nem követett el törvénytelenséget - írta a hvg.hu a Blikkre, illetve a Zsaru Magazinra hivatkozva. A gyanú szerint több mint 800 embert megkárosító cégvezető elleni nyomozást nemrég zárta le a rendőrség, az 56 ezer oldalnyi nyomozati anyagot megküldték az ügyészségnek. Sikkasztás, csalás, jogosulatlan pénzügyi tevékenység és számvitel rendjének megsértése miatt javasolnak vádat emelni ellene.

A papírokból kiderül, hogy Dobrainét 1999-ben nem nevezték ki irodavezetőből fiókvezetőnek egy bankban, ezért megharagudott, felmondott, és alapított egy utazási irodát. Itt, a Kun-Mediátor Kft.-nél kezdte meg a magas hozammal kecsegtető brókerkedést. A vállalkozás akkor omlott össze, amikor a brókercégek sorozatos bedőlése miatt a befektetők bizalma megrendült, és bekopogtattak a pénzükért a Kun-Mediátorhoz - jegyzi meg a lap.

A nyomozóhatóság megállapította, hogy a cégvezető irreálisan magas kamat ígéretével több mint nyolcszáz embert csapott be. A piramisjátéknak nevezhető tevékenységgel több mint 16 milliárd forintos kárt okozott - írta nemrég a rendőrség honlapja, a police.hu-n.

A Marcsika-ügyet alaposan körbejárja a 25 év, 25 nagy átverés című könyv. A közelmúltban megjelent, az elmúlt negyedszázad nagy visszaéléseit sorjázó kötet külön fejezetet szentelt a történetnek Marcsika hálója címmel.

Dobrai Sándorné Nagy Mária a felelősségre vonás elől külföldre szökött, ezért ellene európai és nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki. A Karib-tengeri Belize-ben 2016. december elején fogták el a milliárdos csalással gyanúsított asszonyt.