A mai Cégközlönyben megjelent a Modern Media Group Befektetési és Vagyonkezelő (MMG) Zrt. bejegyzéséről szóló közlemény, amelyben látszik, hogy a társaság két alapító tulajdonosa Habony Árpád miniszterelnöki főtanácsadó és Győri Tibor, aki korábban a Miniszterelnökség jogi ügyekért felelős államtitkára volt. A Válasz.hu a napokban közölt cikke szerint ez az új társaság lehet az új jobboldali sajtóbirodalom központi cége. A Heti Válasz hetilap korábban azt írta, hogy a Fidesz-vezérkar régóta elavultnak tartja a párt körüli médiaportfóliót (a Simicska-Orbán-harc csak ráerősített arra a törekvésre, hogy új eszközrendszer kell).

Habony Árpád eddig egy cégben volt tuladjonos, a tanácsadó Színes Tinták Bt.-ben, amelynek évek óta nincs bevétele, s 2013-ban 128 ezer forint veszteséget mutatott a mérlege - derül ki a Céginfo.hu adataiból.

Győri Tibor tulajdonában van többek között a Nézőpont Intézet néven kutatóintézetként is ismert, több cégből álló Nézőpont Csoport Zrt., amit idén februárban vett vissza a nevére Mráz Ágoston Sámuel cégvezető-elemzőtől. A Nézőpontot 2005-ben Europtimus néven alapították, igazgatóságának három évig, 2005-2008-ban Habony Árpád is tagja volt.

Habony Árpád 2010-2011-ben felügyelőbizottsági tag volt Heim Péter egyik pénzügyi tanácsadó cégében, az Atticus Investments Zrt.-ben.

Habony Árpád vezető tisztségviselő volt - Szalay-Bobrovniczky Kristóf mellett - 2008-2010-ben a Vitézy Tamás milliárdos vállalkozóhoz köthető, horvátországi idegenforgalmi befektetésekkel foglakozó cégcsoport magyarországi tagjának, az Adriatiq Islands Group Hungary Kft.-nek. E cég 2013 márciusa óta felszámolási eljárás alatt áll, ami jelenleg is tart.

A cégadatok szerint az MMG Zrt. jegyzett tőkéje 6 millió forint, az alapító okiratát 2015. április 9-én írták alá, és a fő tevékenysége a vagyonkezelés, de számos kiadással, reklámmal, közvélemény-kutatással, nyomtatással kapcsolatos tevékenységet is bejegyeztek a cégnek, sőt még ingatlan-adásvételt, divattervezést és takarítást is. Az új társaság székhelye Budapest III. kerület, Perc utca 8. szám alatt, a 2. emeleten van, ami azonos a kormánynak is dolgozó Századvég Gazdaságkutató Zrt. lapjának, a Napi Gazdaság Kiadó Kft.-nek a székhelyével. Az MMG vezérigazgatója Keresztesi Péter, aki a Napi Gazdaság Kiadó ügyvezető igazgatója és a Századvég-csoport marketing- és kommunikációs igazgatója is.

Korábbi lapinformációk szerint a Napi Gazdaság kiadója is hamarosan tulajdonost vált, az a Magyar Nemzet éléről távozott Liszkay Gáborhoz kerülhet - aki a Válasz.hu szerint "az MMG-től függetlenül építi fel a hagyományos, papíralapú hírfogyasztók megtartására szakosodott ellen-Magyar Nemzetet".