Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Amikor egy munkavállaló belép a vállalathoz, akkor a munkaszerződés megkötésekor (jelenleg még csak bizonyos pozícióknál) három évre előre tudja, hogy mennyit fog keresni. Tehát van egy belépési bér, rá egy évre van egy emelés, és rá két évre még egy. Vagyis mindenki előre tudja, mennyivel lesz több egy, illetve két év múlva a bére - árulta el a portálnak, a német üzletlánc hazai leányának vezetője

A Lidl 164 magyarországi boltjában 173 üzletvezető dolgozik, közülük 44-en keresnek bruttó 674 ezer forintot. Ez úgy jön ki, hogy a bruttó alapbérük 636 ezer forint, arra jön rá a bruttó 37 856 forintnyi cafeteria (8 órásra nettó 8 ezer forint Erzsébet-utalvány és nettó 17 174 forint a Lidl-kártyára), ami összesen bruttó 673 856 forint. Ha valaki legalább három éve a Lidl-nél dolgozik üzletvezetőként, akkor keres ennyit.

Ehhez a kiemelt fizetéshez jár még a 30 százalék műszakpótlék, az 50 százalékos vasárnapi pótlék, valamint a munkába járás költségtérítése - helyi, és helyközi közlekedésre is, ráadásul 80 százalék helyett 100 százalékot térítenek. Van még egészségprogramjuk, és az egy éve bevezetett korlátlan használatú céges autó. ©koda Rapidot kapott már az hálózat több mint 140 boltvezetője

Grósz az is elmondta: az említett 44 főből például 17-en (40 százalék) bolti dolgozóként kezdték náluk a pályafutásukat - ők átlagosan 2,8 év alatt érték el, hogy üzletvezetői kinevezést kapjanak. A többiek egyes számú, vagy kettes számú üzletvezető helyettesként kezdtek.

Bércsata megy a diszkontoknál

A Lidlnél átlátható a bérezés: három pozíció van (boltvezető, helyettes, és bolti dolgozó), és ezen belül a már említett három bérkategória a láncnál ledolgozott évek függvényében - fogalmazott.

A helyettesek alapbére 293 ezer és 377 ezer forint közötti lehet. A bolti dolgozók pedig - ők azok, akik árufeltöltést végeznek és pénztáraznak - bruttó 199 ezer és 246 ezer forint között kereshetnek. Ezek a járandóságok tartalmazzák az alapbért, és a bruttó 37 856 forintnyi cafeteriát.  Az alapbérre jönnek rá még a műszakpótlékok, és adják még a bérletpénzt, és az egészségügyi juttatást.

A portál emlékeztetett: tavaly még az Aldi vezette a kiskereskedelmi bérversenyt. Arra a kérdésre, hogy, amennyiben az Aldi most a Lidl fölé menne, akkor ismét emelnének-e, Grósz Jenő szűkszavúan annyit válaszolt: Meglátjuk.