Az Országos Taxis Szövetség elnöke az InfoRádióban elmondta: azért demonstrálnak, mert a városházától semmilyen dokumentumot nem kaptak az új taxirendeletről, de a kiszivárgott információk minden szakmaiságot nélkülöznek. Metál Zoltán hozzátette: korábban voltak egyeztetések, de ezeken nem közeledtek az álláspontok. A szakember megismételte: a Budapest által javasolt változtatások összesen 1,1 milliárd forint terhet rónának a taxisokra.

Hangsúlyozta: a Budapesti Közlekedési Központtól folyamatosan azt hallják, hogy nyitott a tárgyalásra, de konkrétum eddig nem történt, a telefont pedig nem veszik fel.

A demonstráció pontos útvonaláról a BRFK honlpaján lehet tájékozódni.

Torlódás várható

Komolyabb torlódásra lehet számítani a fővárosban hétfőn délután egy 15 órakor induló vonulásos demonstráció miatt. A rendezvényhez kapcsolódóan tilos megállni az '56-osok terén a Damjanich utca és a Városligeti fasor között vasárnap 21 órától június 4-én, hétfőn 21 óráig.

A rendőrség honlapján olvasható tájékoztatás szerint a rendezvény a Hősök tere, Andrássy út, Oktogon, Erzsébet körút, Rákóczi út, Kossuth Lajos utca, Városház utca, Bécsi utca, Erzsébet tér, József Attila utca, Széchenyi tér, Lánchíd, Clark Ádám tér, Fő utca, Bem rakpart, Margit híd, Szent István körút, Oktogon, Andrássy út, Dózsa György út útvonalakat érinti. (MTI)