Egyedüli pályázóként ismét a PFM Kontroll Kft. (korábbi nevén DDTH Kft.) nyerte meg a Budapesti Közlekedési Központ Zrt. (BKK) jegyellenőrzésre, valamint személy- és vagyonvédelmi feladatok ellátására, eseti jelleggel értékcikk szállítás biztonsági kíséretére és ügynöki jegyértékesítésre kiírt közbeszerzését - derül ki az uniós közbeszerzési értesítőből. A biztonsági cég emberei nem szabhatnak ki pótdíjat, csak felhívják a figyelmet a jegy- és bérletvásárlásra. A PFM Kontroll 2014-től 2015 végéig hatályos szerződésének értéke nettó 3,259 milliárd forint. A feladatot napi 230 fővel, három műszakban, folyamatos munkarendben kell elvégezni, a dolgozóknak vagyonőri bizonyítvánnyal és érvényes erkölcsi bizonyítvánnyal kell rendelkezniük. A szolgáltatás nettó óradíja személyenként 970 forint plusz áfa.

Az előző két évben is a PFM Kontroll (DDTH) segített a jegyellenőrzési feladatok ellátásában a metró, a kisföldalatti, a HÉV és a felszíni közösségi közlekedési járműveken és megállóhelyeken, ám - a korábbi közbeszerzés alapján - még olcsóbban, 910 forintos óradíjért. A szintén két évre szóló szerződést 2011 decemberében 1,9 milliárd forint plusz áfa értékben kötötte meg a BKV Zrt. (amit később megrendelőként a BKK átvett). A 2011 év végi közbeszerzésen a második legjobb ajánlatot a - Pintér Sándor által a belügyminiszteri kinevezéséig vezetett és tulajdonolt - Civil Biztonsági Szolgálat (CBSZ) Zrt. tette, nettó 940 forintos óradíjjal.

Pintér Sándor volt cége, a CBSZ is szerződésben áll a BKV-vel, illetve a BKK-val: még 2010. március végén, Kocsis István vezérigazgatósága idején állapodtak meg a közlekedési társaság irodaházainak és telephelyeinek vagyonvédelmére a CBSZ és a Di-Sec Discrate Security Kft. (e cégből vált ki 2011-ben a PFM Kontroll) alkotta konzorciummal - három plusz három évre, a szerződés értéke nettó 3,286 milliárd forint.
A CBSZ az érdekeltségében lévő Erando Kft.-vel együtt a BKV biztonságtechnikai berendezéseit is üzemelteti és javítja, e szerződés - a BKV honlapján elérhető adat szerint - nettó 180 millió forint, ugyanakkor elérhető egy már teljesített, nettó 580 milliós szerződés is.
A bérletpénztárak bevételeinek összegyűjtését és a jegyek, nyomtatványok szállítását is a CBSZ végzi a G4S Készpénzlogisztikai Kft.-vel együtt, nettó 400 millió forintért.

A PFM Kontroll (DDTH) egy konzorcium tagjaként (az Elit Védelem Kft.-vel, a PSI Európa Biztonsági és Szolgáltató Kft.-vel és az S-System Service Kft.-vel együtt) részt vesz a Volánbusz Zrt. alvállalkozói által üzemeltetett autóbuszjáratok utasainak jegy- és bérletellenőrzésében is. A konzorcium négy éves, 2016 végéig hatályos szerződésének értéke nettó 304 millió forint.

PFM Kontroll Kft.-adatok (millió Ft)
Értékesítés nettó árbevétele400,81 703,4
Adózott eredmény5,6279,9
Osztalék5,6279,9
Mérleg szerinti eredmény00,003
Forrás: Céginfo.hu

A PFM Kontroll alapítása, 2011 júliusa óta eredményesen működik, a cégadatok szerint a nyereséget 2011-ben és 2012-ben is kifizették osztalékként a tulajdonosoknak (az első évben 5,6 millió, a második évben 279,9 millió forintot). A PFM Kontroll a PFM Holding Kft. (korábbi nevén COGT Kft.) érdekeltsége, amelynek hat magánszemély és a Pajzs Holding Zrt. a tulajdonosa.

(Jelmagyarázat: vastag nyíl - tulajdonos, vékony - cégjegyzésre jogosult, kettős - fb-tag, zöld - jogelőd/jogutód)