A BUX 11.30-or 33 021,52 ponton állt, ami 0,22 százalékos emelkedés, a hétfői nyitásnál 94,96 ponttal magasabb. A részvénypiac forgalma délelőtt 2,0 milliárd forint volt.

A Mol 80 forinttal, 0,38 százalékkal, 21 080 forintra erősödött.

Az OTP-részvények ára 19 forinttal, 0,21 százalékkal, 8871 forintra csökkent.

A Magyar Telekom árfolyama 5 forinttal, 0,99 százalékkal, 508 forintra nőtt.

A Richter-papírok árfolyama 26 forinttal, 0,41 százalékkal, 6300 forintra emelkedett.

Az elemzők előzetesen alacsony forgalomra számítanak hétfőn, mivel ünnepnap miatt nincs kereskedés a kötvény- és részvénypiacokon az Amerikai Egyesült Államokban.

Kiss Mónika, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője szerint az HSBC és a Goldman Sachs célárfolyam-emelései újabb lendületet adhatnak a magyar részvénypiaci emelkedésnek, annak ellenére, hogy a nemzetközi hangulat nem különösebben kedvező.

Rövid Szabolcs, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője viszont profitrealizálást vár a magyar tőzsdén. Az elmúlt hetekben sokat emelkedtek a részvényárfolyamok, a nemzetközi hangulat pedig enyhén negatív, ezért szerinte inkább csökkenés várható a BÉT-en, a célárfolyam-emelések ellenére.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!