Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A hazai kis- és középvállalkozások közbeszerzéseken való indulásához nyújt segítséget a KHF.hu portál. A cégek tevékenységi köréhez igazodó közbeszerzési kiírásokról, eredménytájékoztatókról és módosításokról naponta küldenek e-mailben értesítést ügyfeleiknek. A portál adatbázisában, archívumában profilra szabottan lehet keresni az európai uniós és a magyar közbeszerzési eljárások dokumentumai között.

A kis értékű közbeszerzéseket az ajánlatkérők nem a Közbeszerzési Értesítőben hirdetik meg, hanem a Közbeszerzések Tanácsa honlapján teszik közzé az úgynevezett összefoglaló tájékoztatóikat, amelyekben a tervezett beszerzés főbb adatait közlik. A pályázó cégek e tájékoztatók alapján jelezhetik érdeklődésüket a közbeszerzés iránt, az ajánlatkérőknek pedig kötelező az így jelentkező vállalkozásoknak is ajánlattételi felhívást küldeni, nem csak az általuk kiválasztott három ajánlattevőnek. "Az összefoglaló tájékoztatók relatíve rövid határidővel jelennek meg - az eljárás megindítása előtt legalább öt munkanappal - ezért a KHF.hu már a tájékoztató megjelenésének napján értesíti ügyfeleit az üzleti lehetőségekről" - közölte Nádasdy Kata, a Közbeszerzési Hirdetmény Figyelő (KHF.hu) igazgatója.

A napokban megjelent összefoglaló tájékoztatások között van többek közt a a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) labda beszerzése is. A szervezet az OTP Bank Bozsik-programja keretében 2017-re 30 ezer darab (ami 15 százalékkal bővülhet) gumi futball labda vásárlását tervezi. Az érdekelt kereskedő-gyártó cégek október 3., 16 óráig jelezhetik a közbeszerzés iránti érdeklődésüket. A nyertesnek öt hónap alatt kell leszállítania a játékszereket.

A több milliárd forint uniós támogatást költő Új Nemzedék Központ Nonprofit Kft. gamifikalt (játékelemeket tartalmazó) tartalom előállítása, online műszaki kivitelezése és mobilalkalmazás fejlesztése megnevezéssel tervez közbeszerzést, amit szintén uniós támogatásból (Komplex ifjúsági fejlesztések - új nemzedék újratöltve című kiemelt projekt keretében) finanszíroz. A nyertessel 12 hónapra kötnek szerződést. Jelentkezni szeptember 30., 16 óráig lehet.

A Készenléti Rendőrség egészségügyi eszközöket vásárol: 23 defibrillátort, 8 hordozható EKG-t, továbbá orvosi táskákat és sterilizáló készüléket. A cégek erre a beszerzésre október 4., 16 óráig jelentkezhetik részvételi szándékukat.

A Bábolna Nemzeti Ménesbirtok vetőmagokat szerez be: őszi árpa vetőmagból 46 tonnát, őszi búzából 123 tonnát, ezeket a nyertesnek a vetés ütemében, november 6-ig kell majd leszállítania. Itt a vállalkozások október 3., 12 óráig jelezhetik érdeklődésüket.

A Fővárosi Törvényszék irodaszerek szállításara keres vállalkozót, az érdeklődők október 3., 10 óráig jelentkezhetnek.

A hódmezővásárhelyi Hód-Rubisco Kft. uniós támogatással fejleszt, a közzétett összefoglaló tájékoztatója szerint egy közel nyolcezer négyzetméteres üvegház építésére és a működtetéshez szükséges technológia telepítésére keres kivitelezőt. Az érdekelt cégek október 5., 14 óráig jelezhetik érdeklődésüket a közbeszerzés iránt.

Az egyik nagy beszerzőnek, a Budapesti Közlekedési Zrt.-nek (BKV) folyamatosan jelennek meg közbeszerzési kiírásai, illetve összefoglaló tájékoztatói. Az utóbbiak között van a villanyszerelési anyagok szállítására és a vezetékes telefonszolgáltatás beszerzésére vonatkozó eljárása. Mindkét közbeszerzésre október 14., 12 óráig jelezhetik a vállalkozások részvételi szándékukat.Az egyik eljárás keretében villanyszerelés anyagok, azaz dugaljak és foglalatok, biztosítékok, biztosítóbetétek és sorozatkapcsok, mágnes és kézi kapcsolók, megszakítók, trafók, relék, áramváltók és műanyag rudak, csövek vásárlását tervezik, míg a másikon beszédcélú, vezetékes távközlési szolgáltatások és az ahhoz kapcsolódó telekommunikációs szolgáltatások beszerzését.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal dolgozóinak IFRS (Nemzetközi Pénzügyi Beszámolási Standardok) képzést szerez be, itt az eljárás iránti érdeklődés jelzésének határideje október 5., 14 órakor jár le.

Gödöllő önkormányzata a város közvilágítási berendezéseinek üzemeltetésére és karbantartására tervez szerződést kötni, három évre. Itt a szolgáltatók október 4., 12 óráig jelentkezhetnek.

Szombathely kivitelezőt keres egy gyalogos passzázs építésére a Járdányi Paulovics István Romkert területén - a székesegyháztól indulva a Romkerten keresztül 190 méteres szakaszon. Az eljárás iránti érdeklődésüket az építőipari cégek október 4., 12 óráig jelezhetik.