A McDonald's Magyarországi Étterem Hálózat Kft. eddigi, 6,5 milliárd forintos törzstőkéjét 5,5 milliárd forinttal leszállította. Erről határozott néhány hete a közvetlen tulajdonos, az Amszterdamban bejegyzett Golden Arches European Holdings B.V. - írta korábban a Világgazdaság.

A társaság az esemény kapcsán március 16-án így reagált: "A McDonald's Corporation mint tulajdonos nemrég arról döntött, hogy 4 milliárd forintot kivon a hazai vállalat tőketartalékából. Ezzel egyidejűleg, a hazai jogszabályoknak megfelelően a vállalat törzstőkéjét (jegyzett tőke) a tőketartalékból történő kivonás mértékével azonos arányban lecsökkentettük. Ennek nyilvánosságra hozatala a Cégközlönyben a törvény által előírt módon megtörtént".

A vállalat szerint fontos azonban, hogy mivel a kivonás a vállalat tőketartalékából történik, az intézkedés a törzstőkét csak átmenetileg érinti. A törzstőke összegét heteken belül újból visszaemelik az eredeti mértékre.

"Elkötelezettek vagyunk a hazai piacba, munkatársainkba és éttermeinkbe eddig tett és a jövőben tervezett hosszú távú befektetéseink iránt, amelyekkel célunk tovább ösztönözni a növekedést és erősíteni a McDonald's márkát Magyarországon" - írták.