A klub honlapjának pénteki beszámolója szerint Szombathely önkormányzata múlt csütörtökön tartott rendkívüli közgyűlésén 11 igen és 9 nem voks mellett szavazta meg a tulajdonosi szerkezet váltásáról szóló előterjesztést. Eddig az önkormányzat volt a többségi tulajdonos 51 százalékkal, a Halmill Kft. 44, a Haladás Marketing Kft. pedig 5 százalékos tulajdonrésszel rendelkezett.

Az Illés és Halmai vezette Halmill Kft. úgy lett a csapat többségi tulajdonosa, hogy a klub 20 milliós törzstőkéjében lévő részét 46 millió forintra emelte, miközben a város nem emelt.

Illés elmondta, cégük 75,02, Szombathely önkormányzata 16,45, míg a Haladás Marketing Kft 8,53 százalékban lett tulajdonos az új felállás szerint, azt viszont egyelőre korainak tartotta megmondani, mennyi lesz a klub éves költségvetése, amely jelenleg 450 millió forinttal az egyik legkisebb az OTP Bank Ligában.

Mint ismert, az állam 9,6 milliárd forintért egy új Haladás-stadiont és sportkomplexumot épít 2016 végéig. Bővítik a szombathelyi Illés Béla Akadémiát is, 2,5 milliárd forintért. A labdarúgóstadion 9-10 ezer fő befogadására lesz alkalmas. Az Illés fociakadémián négy üves, egy világítással és lelátóval is ellátott műfüves pályát építenek, valamint 56 kétágyas szobát, tantermeket, tanári szobákat és kiszolgáló helyiségeket.

Látványterv
Kép: Forrás: haladasstadion.hu