A jogszabály szerint a fűtési időszak szeptember 15-étől május 15-éig tart. A Főtáv Zrt. felkészült arra, hogy a szokatlanul alacsony hőmérséklet május 15-e után is szükségessé teheti a fűtésszolgáltatás folytatását vagy visszakapcsolását, igény szerint valamennyi épületben biztosítani tudja a fűtést - közölte a társaság.

A rendkívüli időjárásra való tekintettel a fűtés újbóli bekapcsolását és későbbi leállítását (melyet szintén eseti megrendeléssel kell majd jelezni) a Főtáv díjmentesen biztosítja fogyasztóinak.

Ahol a társaság már korábban, az üzemviteli megállapodás, vagy eseti megrendelés alapján leállította a fűtést, az újbóli indítást a lakóközösségek képviselőjének kell kérni.

Azoknál az épületeknél, ahol automatikus szabályozó működik és még nem kérte a lakóközösség a fűtés kikapcsolását, a rendszer a beállított külső hőmérsékleti értéknek megfelelően automatikusan elindítja a fűtést, de a május 15-e utáni szolgáltatást eseti megrendeléssel ebben az esetben is igényelni kell - írta közleményében a Főtáv.