Az Erste Bank ügyfeleinek több mint 40 százaléka adta le ingyenes készpénzfelvételi nyilatkozatát január 20-án éjfélig. Az igénylési időszak utolsó napjaiban megnőtt az érdeklődők száma, de emiatt nem volt fennakadás a fiókokban. Az ügyfelek nagyobb része a bankfiókokban nyilatkozott, egyharmaduk viszont a netbanki felületet vette igénybe.

A Budapest Banknál a határidőig az ügyfelek mintegy 35 százaléka nyilatkozott. A díjmentes készpénzfelvételt kérő ügyfelek közel 70 százaléka adott le nyilatkozatot valamelyik bankfiókban, több mint 30 százalékuk pedig az internetbankon keresztül nyilatkozott. Mivel a díjmentes készpénzfelvétel az év folyamán bármikor igényelhető, ezért a következőkben már nem várnak tömegeket.

Az OTP Banknál az érintettek már több mint háromnegyede nyilatkozott arról, hogy igénybe kívánja venni a havi kétszeri, 150 ezer forint összegig díjmentes készpénzfelvétel lehetőséget. A bank az ügyfelei számára a készpénz helyett javasolja a kártyahasználatot, amely kényelmesebb és biztonságosabb, ráadásul a kártyahasználat továbbra is ingyenes a vásárlók számára. Az OTP-nél a nyilatkozók háromnegyede a bankfiókokban tett nyilatkozatot.

A K&H ügyfelei közül eddig néhány tízezren regisztráltak a havi két ingyenes készpénzfelvételt biztosító programba. Azok csatlakozása nem is várható, akik eddig is olyan számlacsomagokat használtak, amelyek havi több ingyenes készpénzfelvételt tartalmaznak. Arról, hogy ügyfeleik hány százaléka igényelte az ingyenes készpénzfelvételt, a K&H üzleti titokra hivatkozva nem közölt adatot.