A Közbeszerzési Értesítőben megjelent felhívás 21,3 kilométer hosszúnak tekinti a szóban forgó útszakaszt, amely szakaszosan hol kétszer kétsávos, hol pedig csak kétszer egy sávon halad azon a forgalom. Ez utóbbi miatt gyakoriak a balesetek. Ezért a jobb pályán egyszer 5,5 kilométer, egyszer pedig 7,3 kilométer hosszban kell újabb két forgalmi sávot megépíteni. Készül még 5 felüljáró és 4 csőhíd is. Az ajánlatkérő 25 hónapos építési idővel számol, de a rövidebb vállalás előnnyel jár az értékelésnél.

Ajánlatot az a cég tehet, amely az elmúlt három lezárt üzleti évben legalább nettó 11 milliárd forintos árbevételre tett szert másodrendű, vagy annál magasabb rendű országos közút tervezési és/vagy kivitelezési munkáiból. Referenciaként pedig az elmúlt 8 évből be kell mutatni legalább egy 4 kilométer hosszú, országos (másodrendű vagy annál magasabb rendű) közút megépítését, továbbá legalább egy minimum 18 méter támaszközű felüljáró vagy pedig híd megépítését.

A ajánlattételi határidő február 16. Az értékelésnél 75 súlyszámmal szerepelnek a minőségi kritériumok, míg az ár 50 súlyszámot kap.