Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az egyezség szerint a Metro január 1-jétől bevezeti a garantált munkabért, amely tartalmazza az alapbért és a munkaszerződésben rögzített 13-14. havi juttatást. Ennek mértéke havi bruttó 211 167 forint (181 ezer forint alapbér plusz 30 167 forint 13-14. havi juttatás).

Ehhez adódnak hozzá a pótlékok, valamint a teljesítményfüggő és egyéb juttatások. Ennek köszönhetően a Metróban jövőre a legalacsonyabb garantált munkabér meghaladja a 211 ezer forintot, amely több mint 30 ezer forinttal magasabb a jogszabályban előírt garantált bérminimumnál - olvasható a cég közleményében. (Minimálbér 2018: itt vannak az ajánlatok!)

A megállapodás szerint nem csak a legalacsonyabb jövedelmi szinten lévő munkavállalók részesülnek a 2018-as béremelésből, ezért az áruházi (nem vezetői szintű) dolgozók 86 százaléka kap 2018 januárjától 23 ezer forintot meghaladó munkabéremelést. Az áruházi vezetők, valamint egyéb kiemelt felelősségű pozíciók esetében átlagosan 22 ezer forint egyéni teljesítménytől és bérszinttől függő béremelést alkalmaz a vállalat.

Emelik és újakkal bővítik az eddigi pótlékokat, a budapesti áruházakban dolgozó munkatársak pedig külön pótlékot kapnak a fővárosi bérek versenyképességének megtartásáért - írják. Ezen felül a dolgozói kérésnek eleget téve egész évre kiterjesztik a dolgozói vásárlási kedvezményt, valamint a karácsonyi megnövekedett forgalomra és az ebből adódó leterheltségre tekintettel minden dolgozó Metro kártyájára egyszeri nettó 15 ezer forintot kap 2017. december 15-ig.

A Metro vezetősége továbbá azt is vállalta, hogy január elsejétől a szakszervezet bevonásával munkacsoportot állít fel az áruházi bérsávok, valamint a targoncás pótlék rendszerének kidolgozására. A munkacsoportnak 2018. március 31-ig kell véglegesítenie javaslatát.