A felszámoló Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. újra kiírta a pályázatot a Külügyminisztériummal szemben fennálló, kamatokkal növelten 89,272 millió forint összegű - vitatott - követelésre, a másik vagyonelem pedig pedig a vitatott tulajdonú, 716,5 ezer liter kerozin. Ez utóbbi értékesítését a Fővárosi Törvényszék a kedden közzétett dokumentum szerint - egyéb okra hivatkozva - felfüggesztette - írta a lap.

Az egykori magyar állami légicég mintegy három és fél éve tartó felszámolása során már többször megkísérelték a most meghirdetett vagyonelemek értékesítését, de eddig még nem jártak sikerrel - mondta Varga Jenő felszámolóbiztos. A tervek szerint az utolsó értékesítési hirdetmény 2015. december 7-én lezárul le.

A felszámoló nem becsülte meg, mekkora összegre lehet szert tenni az utolsó értékesítésekből, a korábbi meghirdetésekkor ugyanis ezekre nem volt érdeklődő. Ha az értékesítés sikeres lesz, nem marad további értékesíthető vagyoneleme a cégnek.

A teljes, bejelentett és elismert, mintegy kétezer hitelező igényét magában foglaló hitelezői követelésállomány mintegy 170 milliárd forintot tesz ki. A felszámolás alatt a dolgozók a munkaviszonyuk megszűnése miatt keletkezett több mint 7 milliárd forint követelésük 45-50 százalékát kapták meg eddig. Így rajtuk kívül más hitelező nem kapott és nem is fog kapni pénzt a felszámolásból - írta a Világgazdaság.