Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az OMV Hungária Kft. kedvezőbb ajánlatot tett, így a Mol Nyrt.-t megelőzve megnyerte az Állami Autópálya Kezelő Zrt. (ÁAK) üzemanyag-szállításra lebonyolított közbeszerzési eljárását - derül ki az ÁAK uniós közbeszerzési értesítőben (TED) megjelent hirdetményéből. Az OMV mintegy 2,35 millió liter gázolajat értékesíthet május közepétől 2013 végéig az ÁAK-nak, nettó 650 millió forint keretösszegben. A sztrádaszakaszok mentén elhelyezhető telephelyek (autópálya ménökségek) földalatti tartályait kell az ÁAK igénye szerint üzemanyaggal feltölteni.

Az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetmények alapján az elmúlt két évben kevés állami közbeszerzésen nyert az OMV. Az olajipari társaság 2010 decemberében a MÁV Zrt. egyik kiírásán szerepelt sikeresen, ez a MÁV és cégei üzemanyagkártyás rendszerű üzemanyag-ellátására és a kapcsolódó szolgáltatások (mosás, kenőanyagok vásárlása) ellátására szólt, 1230 (plusz 40 százaléknyi) járműre vonatkozóan. A hirdetmény közzététele nélküli eljárás eredményeként nettó 267 millió forintos szerződést kötöttek - áll az eredményről szóló közbeszerzési hirdetményben.

Az OMV 2011 márciusában a HM Fegyverzeti és Hadbiztosi Hivatalának egyik közbeszerzén szerepelt sikeresen negyedmagával, ennek nyomán az osztrák cég 69 millió forintért kenőanyagokat szállíthatott a honvédség járműveihez.

Az OMV tavaly két, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. tulajdonában lévő Volán-társaságtól is kapott üzemanyag-szállítási megbízást, a Somló Volán Zrt.-nek 3,9 milliárd, a Bakony Volán Zrt.-nek pedig 1,2 milliárd forintért értékesíthet gázolajat - áll a TED-en megjelent hirdetményekben.