Missura Gábor a Palus Trafik Dohánykereskedelmi Bt. résztulajdonosa lett, amelynek beltagja Loysch Ágnes Katalin, aki két dohánybolt üzemeltetési engedélyt nyert Budapest III. kerületében. A bt. kültagja a Kebirt Tanácsadó Kft., amelynek 2007-es alapítása óta Missura Gábor a tulajdonosa és vezetője. A cégadatbázisban található adatok alapján Loysch Ágnes Katalin Missura Gábor hozzátartozója lehet, feltehetően a testvére - írta a hvg.hu az Opten adataira hivatkozva.

Missura Gábor Járai Zsigmond idején a Magyar Nemzeti Bank szóvivője volt, 2001-től 2007-ig. Járai jegybankelnöki megbizatásának lejártával a szóvivő közös megegyezéssel távozott az MNB-ből. 2008-ban a CIG Pannónia Életbiztosító egyik alapítója lett, korábban a cég egyik tulajdonosa volt és betöltötte a kommunikációs vezetői posztot is.

A hvg.hu megkereste Missurát, de nem kívánt nyilatkozni. A kérdésekre annyit mondott, magyarázható úgy is az ügy, hogy befektetőként vesz részt a trafikos cégben, és majd a továbbiakban eldől, milyen eredménye lesz a befektetésnek. Arra a kérdésre, hogy a trafiknyertes beltag a testvére-e, nem kívánt válaszolni.