Az elmúlt évben a Boehringer Ingelheim gyógyszeripari vállalat növelte mind működési eredményét, mind árbevételét, körülbelül 14,1 milliárd euró nettó forgalmat generált a globális piacon, ami 1,4 százalékos árfolyam-korrekció utáni növekedést jelent. A vényköteles termékek forgalma 11 milliárd euró volt. Kutatás-fejlesztésre 2,7 milliárd eurót fordítottak, a nettó értékesítés 19,5 százalékát. Az aktuális pénzügyi évre a 2013-as évhez hasonló szintű nettó forgalmat várnak - ismertette a tavalyi eredményeket sajtótájékoztatón Zalai Gábor igazgató.

Magyarországon a 2013-es forgalom 11,8 milliárd forint volt, melynek 82 százalékát a vállalat globális eredményeihez hasonlóan, hazánkban is a vényköteles termékek teszik ki.  Az állatgyógyászati üzletág 2011-ben kezdett, a divízió bevételének (803 millió forint) meghatározó részét az egyszer oltandó sertésvakcina biztosítja.

Tavaly januártól már Magyarországon is támogatással érhető el a vállalat új kombinációs készítménye, amely hatékony vércukorszint szabályozást biztosít olyan 2-es típusú cukorbetegek számára, akik eddig párhuzamosan több kezelést igényeltek. Májustól pedig hatékony stroke megelőzést biztosító új alvadásgátló gyógyszereket fogadott be az OEP a pitvarfibrillációban szenvedő betegek számára.