Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Ennek köszönhetően a Takarék Csoport kereskedelmi bankja, az FHB Kereskedelmi Bank Zrt. ismét az elsők között bővítheti lakásvásárlóknak nyújtott finanszírozási választékát.

A Takarékbank a csoporthoz tartozó mind a 49 takarékszövetkezet nevében beadta pályázati anyagát az MNB-nek, ennek köszönhetően várhatóan minden tagnál elérhetővé válnak a közeljövőben a fogyasztóbarát minősítésű lakáshitelek.

A fogyasztóbarát hitelek július elejétől már igényelhetőek az FHB Bank fiókjaiban.

Az MNB Pénzügyi Stabilitási Tanácsa (PST) május közepén határozta meg a minősített fogyasztóbarát lakáshitelek főbb jellemzőit. Ezek szerint e hitelek kamatfelára nem haladhatja meg a 350 bázispontot, a folyósításig felmerülő díjak és költségek pedig maximáltak. A folyósítási díj legfeljebb a hitelösszeg 0,75 százaléka, de maximum 150 ezer Ft lehet. Az előtörlesztési díj nem haladhatja meg az előtörlesztett összeg 1 százalékát, a lakástakarék-pénztári betétből pedig az előtörlesztés a szerződés szerint elérhető megtakarítás és a hozzá kapcsolódó állami támogatás mértékéig díjmentes. A hitelbírálat határideje az értékbecslés rendelkezésre állását követően 15 munkanap.