Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A határidős indexjegyzések alapján a frankfurti DAX index 35 pont, a londoni FTSE-100 index 22 pont, a párizsi CAC-40 index 19 pont emelkedéssel kezdhet.

Pénteken az európai indexek vegyesen zártak. A pán-európai Stoxx Europe 600 index kezdeti erősödés után szinte változatlanul zárt, az FTSE Eurofirst 300 index 0,15 százalékkal emelkedett, az euróövezeti EuroStoxx50 index pedig 0,21 százalékkal csökkent - írja az MTI.

Frankfurtban a DAX index 24 ponttal, 0,21 százalékkal erősödött, a londoni FTSE-100 index 29 ponttal, 0,40 százalékkal zárt magasabban, a párizsi CAC-40 index 2 ponttal, 0,04 százalékkal emelkedett. A madridi IBEX-35 index 0,64 százalékkal, a milánói FTSE MIB 0,45 százalékkal gyengült. A BUX pedig történelmi csúcson zárt pénteken.

Az indexek elsősorban az eltérő eredményeket mutató tőzsdei jelentések hatására zártak vegyesen pénteken. A legjobban a nyersanyagipari ágazat papírjai szerepeltek, indexük 3,6 százalékkal emelkedett. Az ArcelorMittal acélipari konszern részvénye például több, mint kilenc százalékkal erősödött.

Az amerikai tőzsdeindexek 0,3-0,5 százalék emelkedéssel rekordon zártak pénteken, miután az elnök "fenomenális" adóreform néhány héten belüli bemutatását jelentette be. A hetet a DJIA-30 index egy százalék, az S&P-500 index 0,9 százalék, a Nasdaq Composite pedig 1,2 százalék nyereséggel fejezte be.

Az ázsiai tőzsdék az amerikai piacok pénteki rekord zárását és a hét végi amerikai-japán csúcstalálkozó pozitív hangvételét nyugtázva emelkedő irányt adtak a hétfői globális értékpapírpiaci kereskedésnek. Tokió 0,44 százalékkal, Szöul 0,17 százalékkal erősödött, Sanghajban 0,50 százalékkal, Hongkongban pedig 0,40 százalékkal emelkedett a tőzsdeindex.

Hétfőn az olajár kissé lefelé korrigált. Pénteken az olajár még két százalékkal emelkedett, mert az Energy Information Administration havi jelentése szerint az OPEC januárban 90 százalékát teljesítette termeléscsökkentési ígéretének. Az európai kereskedés kezdete előtt két órával a Brent nyersolaj 0,07 százalékkal, a WTI 0,15 százalékkal állt alacsonyabban a globális kereskedelemben hordónként 56,66 és 53,78 dolláron.

A határidős piacon az arany jegyzése 0,28 százalékkal unciánként 1232,45 dollárra csökkent.

Az eurót 0,07 százalékkal jegyezték gyengébben 1,0633 dolláron.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!