Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A ló ügyeivel foglalkozó cégbe, az Overdose Vagyonkezelő Kft.-be öt magyar nagyvállalat 2010 márciusában beszállt tulajdonosként. Mikóczy megtartott magának 50 százalékos tulajdonrészt, de 10-10 százaléka van az OTP Banknak, a Molnak, a Demján Sándor érdekeltségébe tartozó Euroinvest , a Simicska-Nyerges-cégbirodalomhoz tartozó Közgép és a jobboldalhoz sorolt gazdasági üzletemberek által létrehozott CIG Pannóniának.

A hvg.hu kérdésére a vállalatok elmondták: az öt, egyenként 10 százalékos tulajdonrészt képviselő tulajdonostárs már korábban is azt tapasztalta, hogy az Overdose ügyben vállalt legfontosabb célkitűzések ellehetetlenülnek. Megoldási javaslataikkal kapcsolatban az Overdose többségi tulajdonosától fogadókészséget nem tapasztaltak, ezért jogi lépéseket terveznek tenni az ügy megoldása érdekében.

A CIG Pannónia ehhez még azt tette hozzá, hogy "megfelelő vételi ajánlat esetén a CIG Pannónia megfontolja a tulajdonrész értékesítésének lehetőségét." A Demján-féle Euroinvest pedig értékvesztést képzett az elfogadás előtt álló beszámolójában az Overdose Kft.-ben fennálló üzletrészének értékére - tudta meg a hírportál.

A hivatalosan szlovákiai állampolgár Mikóczy Zoltánt az adóhatóság szervezett áfacsalásban való részvétellel gyanúsítja, elkapták, és a bíróság előzetes letartóztatásba is helyezte.