Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Brokernet jogutódjaként tevékenykedő csoport a 2013-as évet 6,2 milliárd forint árbevétel mellett 305 millió forint nyereséggel zárta, ebből - a közgyűlés határozata alapján - 300 millió forintot fizetett ki a tulajdonosoknak. Az idei a második év, amikor osztalékot kaptak azok az értékesítő partnereik is, akik a vállalati részvényprogram keretében - a Quantis Equity Zrt.-n keresztül - tulajdonrészt szereztek a holdingban.

Az osztalékfizetés után a Quantis Holding Zrt. saját tőkéje - a 400 millió forintos jegyzett tőke mellett - 704 millió forint lett, és ez stabil tőkehátteret nyújt a csoport jövőbeni.

A régiós expanzió keretében tavaly az osztrák ALEA Financial Service GmbH biztosításközvetítő társaságban, illetve a pozsonyi székhelyű NOVIS Pois»ovòa a.s. biztosítótársaságban is közel 10 százalékos tulajdonrészt szerzett a csoport. Korábbról - de ugyancsak a Quantis csoport - érdekeltségébe tartozik az osztrák Qualis pénzügyi tanácsadó vállalat, amely aranyalapú, egyedi pénzügyi befektetési megoldásokat kínál Európa-szerte. A szlovák leányvállalt a Quantis Consulting (Slovakia) SA májusban kapott működési engedélyt.

A pozsonyi székhelyű NOVIS biztosító - határon átnyúló szolgáltatással - idén áprilisban több országot felölelő értékesítési offenzívát indított. A rendkívül rugalmas biztosítási konstrukciókat kínáló biztosító Szlovákián kívül Ausztriában, Németországban, Csehországban, Magyarországon és Olaszországban is terjeszkedik.