A már évek óta folytatott aktív hitelezésének köszönhetően a Fundamenta hitelállománya nemrégiben meghaladta a 300 milliárd forintot, ezzel részesedése a teljes hazai lakáshitel-állományt tekintve 10 százalék fölé nőtt. Idén az új hitelkihelyezések 20 százaléka e lakás-takarékpénztártól származik.

Két fontos változás is lesz a lakástakarékok életében szombattól. Július 1-től az újonnan kötött lakás-előtakarékossági termékének kiutalási és felmondási időszaka 3 hónapról 2 hónapra csökken, így az ügyfelek egy hónappal ha,arabb juthatnak hozzá az állami támogatással növelt megtakarításukhoz és - igény esetén - a kedvező kamatozású lakáskölcsönhöz.

Emellett a lakás-takarékpénztárak az eddigi 75 százalék helyett mostantól már szabad eszközeik 90 százalékát helyezhetik ki áthidaló kölcsönként (az áthidaló kölcsön a lakás-takarékpénztárak esetében azt a fix kamatozású lakáscélú hitelt jelenti, amit az ügyfél a szerződés szerinti megtakarítási idő lejárta előtt igényel, akár már a megtakarítási szerződés megkötésével egyidejűleg is).