Jön az óraátállítás - megvan, kik fogják nagyon utálni

Négy vonatjárat közlekedését érinti a téli időszámításra való hétvégi átállás, ami azt jelenti hogy ezek utasai plusz egy órát vesztegelhetnek az állomásokon, ráadásul szombaton is pénteki menetrend lesz érvényben.
NAPI, 2012. október 26. péntek, 14:50

Nem módosul a vonatok menetrendje a téli időszámításra való, most vasárnap hajnali átállás miatt, ám a hajnali időszakban induló és úton lévő szerelvények közlekedési rendjét érinti - közölte a MÁV-Start Zrt. Két belföldi és két nemzetközi járat érintett.

A Budapest-Debrecen-Nyíregyháza vasútvonalon a Debrecenből Budapestre, 2:37-kor induló sebesvonat, valamint a  Budapest-Lajosmizse-Kecskemét vasútvonalon a 2:46-kor, Lajosmizséről Budapestre induló személyvonat megvárja a téli időszámítás szerinti indulási időt. Ez azt jelenti, hogy aki nem figyel az óraátállításra, vagy nem tudja máshogyan eltölteni a hirtelen jött plusz hatvan percet, egy órát vesztegelhet a pályaudvaron.

A Budapest-Szolnok-Békéscsaba-Lőkösháza vasútvonalon a Muntenia nemzetközi gyorsvonat a téli időszámítás szerint indul Lőkösházáról 3:15-kor, vagyis egy órát fog a lőkösházai állomáson várakozni. A Budapest-Kunszentmiklós-Tass-Kelebia vasútvonalon a Beograd nemzetközi gyorsvonat Kelebián ugyanígy megvárja a téli időszámítás szerinti indulási idejét, és 3:21-kor indul.

További változás, hogy a munkanap-áthelyezés miatt október 27-én, szombaton pénteki menetrend lesz érvényben és az ilyenkor tapasztalható utazási szokásoknak megfelelően plusz kocsikkal erősíti a vasúttársaság a szerelvényeket.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 
www.Napi.hu Online Kft. Napi.hu - Független üzleti és pénzügyi portál, benne magyar és nemzetközi hírek, elemzések, tőzsdei információk. Helye: Flórián tér 1. 2. emelet, Budapest, Budapest. 1033 Telefon: +36-1-506-0930. Telefax: +36-1-506-0931. .