Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Online aukción árusítja ki festőüzemének megmaradt eszközeit Komáromban a kínai BYD, hogy felszerelhesse hamarosan induló elektromos-autóbusz gyárát. A vállalat 2005 óta van jelen Magyarországon.

Most, közvetlenül az új buszüzem felszerelése előtt a cég korábbi, mobiltelefonok gyártásánál használt, műanyagfestéshez kapcsolódó berendezéseit árusítja ki. Az aukciós tétellistán korszerű, német gőzkazánok, UV gépek, festőboxok és -kabinok, kemencék, valamit számos, különböző teljesítményű légkezelő és légtisztító berendezés és más, a festőüzemben használt gép, segédberendezés szerepel.

A gépeket gyakorlatilag alig használták, mert a 2005-ben berendezett üzemben megszűnt a mobiltelefon-kellékgyártás, -festés, amikor a legfőbb megrendelő, a Nokia-Microsoft felszámolta tevékenységét - mondta el az aukcióról Kocsis Csaba, az árverést bonyolító Intergavel vezetője.

Nem a - világszerte mintegy 200 ezer embert foglalkoztató - BYD az első multinacionális vállalat, amelyik az online árverést választja feleslegessé vált eszközei eladására. Egyrészt így az eladónak semmi gondja nincs az értékesítéssel, másrészt biztos, hogy az aktuálisan elérhető legmagasabb piaci árat kapja eszközeiért, miközben a vevők is jól járnak, hiszen nem csak ebben az esetben, de általában is a technológia élvonalába tartozó, kifogástalan állapotú berendezések kerülnek kalapács alá.