Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Többmilliárdos kar­tellgyanú miatt vizsgálódnak a hatóságok a Liszt Ferenc repülőtéren a gépek földi kiszolgálását ellátó több vállalatnál - értesült a Magyar Nemzet. A lap szerint a Gazdasági Versenyhivatalnál (GVH) a földi kiszolgálást végző Malév Ground Handling (GH) Zrt. két héttel ezelőtt távozó vezérigazgatója, Kisvári János tett bejelentést egy október 16-ai keltezésű levélben, és egyúttal értesítette a vállalat tulajdonosi jogait gyakorló Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt.-t is.

Kisvári a GVH-nak címzett, az MNV-nek is eljuttatott - és nem sokkal később lapunk által is megismert - bejelentése szerint a török tulajdonú Celebi Ground Handling Hungary többször is kereste a Malév GH-t azzal, hogy a British Airways, az Iberia és az Air Lingus járatait üzemeltető IAG Group, valamint az Alitalia még futó tenderein beadandó árakat az egymással versenyző cégek egyeztessék.

A Celebi visszautasítja a vádakat

Cikkünk megjelenését követően a Celebi lapunkhoz eljuttatott reakciójában kifejtette: a Celebi megfelelő belső protokollokkal rendelkezik, a vállalat a hatályos törvényeknek, előírásoknak megfelelően végzi tevékenységét. A Celebi határozottan visszautasítja a megalapozatlan állításokat a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a repülőgépek földi kiszolgálására kiírt tenderekkel kapcsolatban. A Celebi úgy véli, hogy olyan piacon működik, ahol erős a verseny.