Az új üzemben gépjárművek alkatrészeihez hővédőpajzsokat gyártanak majd, műanyag-befecskendező gépekkel. A sorozatgyártás 2017 végére elindul a nagy mértékben automatizált, 10 ezer négyzetméteres termelőüzemben - idézte Thomas Jessulatot az MTI.

Az ElringKlinger a több mint 25 éves jó együttműködést azzal koronázza meg Kecskemét városában, hogy az ipari park működtetése mellett egy innovatív, a jövő technológiáját képviselő gyártókapacitást létesít a városban - mondta Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere.

Folyamatosan és meredeken nő a magyarországi német ipari jelenlét, a visegrádi országok együttesen már nagyobb kétoldalú kereskedelmet folytatnak Németországgal, mint Franciaország vagy az Egyesült Államok - közölte Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára.

Az elmúlt években Kecskeméten a nemzetközi működőtőke és vállalati tőke 500 milliárd forint (1,6 milliárd euró) értékben fektetett be, ehhez társul egy csaknem 200 milliárd forintos (650 millió eurós) kormányzati és önkormányzati saját erős fejlesztési forrás - mondta Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere.

Az interneten közzétett adatok szerint a baden-württenbergi székhelyű ElringKlinger Group 2015-ben 1,5 milliárd euró értékesítési árbevételt ért el az egy évvel korábbi 1,3 milliárd euró után. A cég adózott eredménye ugyanekkor 95,8 millió euró volt a 2014-es 110,6 millió eurót követően.