Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Túl drágán vállalta a tervező, ezért eredménytelen lett a hévízi Tófürdő tanulmányterveinek, valamint engedélyezési és kiviteli terveinek elkészítésére kiírt közbeszerzés - tette közzé az ajánlatkérő Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház a Közbeszerzési Értesítőben.

Az előzmény: tavaly a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház tervpályázatot hirdetett a XXI. század követelményeinek megfelelő, a Hévízi-tó adottságaira épülő, a gyógyítást és a rekreációt ötvöző szolgáltatásokat nyújtó tófürdő korszerűsítésére. Követelmény volt, hogy a fejlesztést egységenként lehessen elvégezni, továbbá fejleszteni kellett a kiszolgálótereket és figyelembe kellett venni az üzemeltethetőséget, a biztonságot és az akadálymentesítést is.

A pályázatot a Zala Art Kft. nyerte, a pályadíj 2 millió forint volt. Miután a tervpályázat titkos volt, az eredményről szóló hirdetmény csak a nyertest nevezte meg.

A kiíró viszont kikötötte, hogy a nyertest, de más pályázókat is meghívhat a Tófürdő tanulmányterveinek, valamint engedélyezési és kiviteli terveinek elkészítésére. Így nem tudható, hogy erre a második pályázatra (amely hirdetmény közzététele nélküli tárgyalásos eljárás volt) csak a nyertes, vagy pedig a többi helyezettet is meghívta az ajánlatkérő.

Mindenesetre ez a közbeszerzés eredménytelen lett, mivel az ajánlatokban a rendelkezésre álló 110 millió forintnál nagyobb összeg szerepelt. Az anyagi lehetőségét az ajánlatok bontása előtt ismertette a kórház.