Több budapesti Aldi-egységben - egy XIII. kerületiben, egy IX. kerületiben és két XIX. kerületiben - az elmúlt napokban hiánycikk lett a másfél literes saját márkás szénsavas ásványvíz.

Az egyik boltban az aldis dolgozó azt mondta, hogy nincsen víz és nem is tudják mikor lesz. Egy másik Aldiban bővebb információt adott a munkatárs, azt mondta, úgy tudja, zárolták a teljes Aquitas-készletet és egyelőre nem lesz ilyen ásványvíz. A hiány miatt ezekben az Aldikban csak jóval drágább márkás ásványvizek voltak, amelyek másfélszer-kétszer annyiba kerülnek, mint a saját márkás víz. Utóbbiból 59 forint egy palack, míg a márkás vizekért 99-119 forintot kell adni.

Megkerestük az Aldit is, hogy mi az oka az ásványvízhiánynak. A cég elismerte, hogy a 1,5 literes saját márkás, Aquitas ásványvíz esetében merült fel átmeneti szállítási probléma, de egyetlen saját márkás ásványvíz sem áll zárolás alatt. A boltlánc közölte továbbá, hogy a probléma a beszállítótól kapott információk szerint a héten megoldódik. A hét elején - június 19-én - már érkezett ebből az ásványvízből.

Az Aldi válaszában azt is közölte: folyamatosan figyelik a keresletet és minden termékből igyekeznek elegendő biztosítani 123 magyarországi egységben. "Saját márkás ásványvízből a jelenlegi raktárkészletek alapján a 1,5 literes és a 2 literes kiszerelésből is fajtánként annyi palack van kint az üzletekben, amely mennyiség a korábbi tapasztalatok alapján több hétre, illetve hónapra elegendő" - áll a boltlánc válaszában.