Két magyarországi gyáregység létrehozásáról állapodtak meg hazai és külföldi befektetők, köztük a Swedsteel, a Metecno Csoport és a Meander Holding - közölték az érintettek. Az üzemeket  2017 tavaszáig 25 millió eurós zöldmezős beruházás keretében valósítanak meg. A Swedsteel-Metecno helyi kereskedelmi központja és gyártóegységei a teljes közép-kelet-európai régió trapézlemez-, szendvicspanel- és egyéb könnyűszerkezetes, tűzihorganyzott acél anyagú termék-ellátását biztosítják majd. (Fotó: metecno.com)

Az új vállalat, a Swedsteel-Metecno 150 főt foglalkoztat majd az építőanyag-gyártásban, és ezzel az iparág legnagyobb szereplőjévé válik a közép-kelet-európai régióban. Az első gyártóegység építőipari termékek széles körét állítja majd elő: tető- és falburkolatokat (trapéz és cserepeslemezek, korcolt fedések), csapadékvíz-elvezető rendszereket, könnyűszerkezetes, tűzihorganyzott szelemen-rendszereket és másodlagos teherhordó szerkezeteket.

Az első gyáregység 2016 elején kezdi meg működését, míg a második egy évvel később, 2017 tavaszán. A budapesti értékesítési központ idén júniusban kezdi meg működését, a gyárak építésének előkészítése, és azok helyének kiválasztása pedig folyamatban van.