Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A szerződés alapján az Alteo Csoport tagjaként működő Sinergy egy óránként 75 tonna kapacitású gőzkazánt telepít a TVK ipartelepén. Az új kazán a TVK Erőmű Kft. már meglévő rendszeréhez kapcsolódik majd, és a megfelelő mennyiségű, 410 Celsius-fokos gőzt 40 bar nyomáson fogja megtermelni. A Tiszaújvárosban megvalósuló beruházást 2017 augusztusában kell üzemkészen átadnia a Sinergynek.

Az Alteo Energiaszolgáltató Nyrt. 2015 májusában vásárolta fel a korábban az ELMŰ-ÉMÁSZ Csoport tulajdonában álló Sinergy Csoportot. A 2008. márciusában alapított Alteo magyar tulajdonban lévő komplex energetikai szolgáltató. A csoport üzleti tevékenysége kiterjed a megújuló és hagyományos erőforrásokon alapuló energiatermelésre, valamint az energia kis- és nagykereskedelemre.

Tavaly decemberben jelentették be, hogy elindítják gázkereskedelmi üzletágát a következő gázév kezdetével, 2016. október 1-jétől. Tájékoztatásuk szerint ezzel válik teljessé a vállalatcsoport energiakereskedelmi portfóliója, még integráltabb, még teljesebb szolgáltatatást tudnak nyújtani ügyfeleiknek. 2015. első kilenc hónapjában az energiaszolgáltató árbevételét 65 százalékkal, 6,943 milliárd forintra növelte. Az Alteo konszolidált, nemzetközi pénzügyi jelentési szabványok (IFRS) szerint készített gyorsjelentése szerint a kamatfizetés, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény (EBITDA) 81 százalékos növekedéssel 877 millió forintra emelkedett.

A Sinergy révén a csoportba került virtuális erőmű (VPP), amely 2015-ben 6 telephelyen 14 kapcsoltan hőt- és villamosenergiát termelő kiserőművi egységgel, összesen mintegy 50 megawatt beépített villamosenergia-termelő kapacitással rendelkezik, az elmúlt hónapokban jelentősen erősítette az Alteo Csoport eredményét.

Az Alteo részvényei 2010. október 12-e óta forognak a Budapesti Értéktőzsdén, T-kategóriában. Az utolsó kötés 4700 forint, ami idáig a legmagasabb érték, míg a legalacsonyabb 2013. február 12-én volt, 1740 forinttal.