A kétfordulós, tárgyalásos eljárásra május 25-ig lehet jelentkezni, az ajánlatkérő MÁV-Start Vasúti Személyszállító Zrt. június 13-ig értesíti azokat, akik tovább jutottak a második fordulóba és így ajánlatot tehetnek.

A felhívás felsorolja azt a több tucat szakmát, amelyre a kölcsönadónak kell munkaerőt biztosítania. A fizikai munkakörökbe tartozik például az akkumulátor kihordó, telepkezelő, az alkatrész mosóberendezés kezelő, az általános betanított munkás, az általános karbantartó, és az általános segédmunkás is. Emellett adminisztrátorra és anyagkezelőre is szükség van. A kvalifikált munkakörökbe tartozik - egyebek mellett - a jármű technológus és a járműkonstrukciós szakértő is.

A MÁV-Start 50 jelentkezőre számít, de nem korlátozza a pályázó cégek számát. Viszont csak az jelentkezhet a tenderre, akinek az elmúlt három évben a nettó árbevétele eléri összesen az 1,9 milliárd forintot. Ugyanebben az időszakban a cég jegyzett tőkéje nem lehetett kevesebb egyik évben sem 15 millió forintnál.

Minden jelentkezőnek kirendeltséggel kell rendelkeznie a következő városokban: Budapest, Debrecen, Miskolc, Pécs, Szeged, Szombathely és Szolnok.